Dakonderhoud

  • Persoonlijke aanpak
  • 15+ jaar ervaring
  • 250 klanten gingen je voor

Door regelmatig dakonderhoud uit te voeren, blijft jouw dak in topconditie.

Net zoals een auto regelmatig een APK nodig heeft, is een dak ook onderhevig aan slijtage en dient deze bij voorkeur twee keer per jaar geïnspecteerd te worden op scheuren, gaten en slijtage. Bij Siersma Installaties voeren we complete dakinspecties uit en hebben we de kennis en kunde in huis om ontstane dakproblemen direct op te lossen.

Offerte aanvragen

Onderhoud van daken; hoe vaak is dakonderhoud nodig?

Regelmatig dakonderhoud uitvoeren is essentieel om je dak in goede conditie te houden.

Het wordt aangeraden om een (plat) dak twee keer per jaar te laten inspecteren. Een plat dak heeft meer onderhoud nodig dan een schuin dak. Vaak hoeft bij schuine daken alleen een dakpan vervangen te worden of het dakleer, terwijl bij het onderhoud van een bitumen plat dak het beste halfjaarlijks gecheckt kan worden op onregelmatigheden.

Hoe onderhoud je een rieten dak?

Een rieten dak heeft ander onderhoud nodig dan een bitumen dak, omdat dit (deels) een natuurproduct is. Zo moet je het regelmatig schoonmaken en algen en mos dienen verwijderd te worden om te voorkomen. Laat het dak ook schoonmaken en regelmatig met algendodende spray behandelen. Qua groot onderhoud dien je iedere acht tot tien jaar door een erkend rietdekkersbedrijf onderhoud te laten uitvoeren, om jouw dak in de beste conditie te houden. De kosten voor het onderhoud van een rieten dak liggen gemiddeld tussen de €700 en €1.400,- per onderhoudsbeurt.

Dakgoot onderhoud

Je dakgoot onderhouden kun je zelf doen, maar je kunt er ook een specialist in dakonderhoud voor laten komen.

Zo kun je zelf bijvoorbeeld jaarlijks je dakgoot schoonmaken om verstopping te voorkomen. Heb je echter een lek in je dakgoot, dan dient dit vaak gerepareerd te worden om te voorkomen dat de lekkage groter wordt. Wil je voor jouw dak onderhoud laten uitvoeren en ben je benieuwd naar de kosten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een gratis offerte.

Plat dak onderhoud

De beste periode om je platte dak te laten inspecteren is in het voor- en najaar. In de zomer kan een plat dak namelijk erg heet worden waardoor het dak op sommige punten zacht wordt. In de winter wordt een dak daarentegen juist erg hard, waardoor het op bepaalde punten kan scheuren of splinteren. Daarom kun je een dak zowel in het voor- als najaar laten inspecteren.

Douwe Siersma

Eigenaar Siersma Installaties

Kunnen we je helpen?

Kies uit één van onze diensten

Waarom kiezen voor Siersma Installaties?

Als je kiest voor Siersma Installaties kies je voor betrouwbare service en vakmanschap

  • Altijd één vast aanspreekpunt
  • Complete ontzorging van A tot Z
  • Gediplomeerde en professionele vakmensen met ruim 15 jaar ervaring binnen de loodgieters- en installatiebranche
  • Persoonlijk en onafhankelijk advies op maat door onze comfort installateur
  • Scherpe tarieven
  • 24-uursservice en spoedservice