Vloerverwarming laten aanleggen

  • Persoonlijke aanpak
  • 15+ jaar ervaring
  • 250 klanten gingen je voor

Vloerverwarming kan voor vrijwel alle huizen worden aangelegd. Deze centrale vorm van verwarming regelt een continue temperatuur voor jouw woning of bedrijfspand. Wij leggen alle soorten vloerverwarming aan voor vrijwel ieder type vloer en ondergrond. Neem vrijblijvend contact op met ons voor een persoonlijk adviesgesprek.

Offerte aanvragen

Geheel of gedeeltelijk je vloer verwarmen met vloerverwarming

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor gehele of gedeeltelijke verwarming door vloerverwarming.

Je kunt kiezen uit elektrische systemen en op water gebaseerde systemen. Vloerverwarming is energiezuinig en nagenoeg onderhoudsvrij en kan voor alle typen vloeren aangelegd worden. Wij leggen het systeem voor je aan en indien gewenst kun je ook een onderhoudscontract hiervoor afsluiten. Ook voor het uitbreken van vloeren en vloerisolatie kun je bij ons terecht.

Verschillende soorten vloerverwarming

Wat is nu de beste vloer voor vloerverwarming? En welke vloer kun je wel en niet over vloerverwarming heen leggen? Het antwoord ligt in het midden: het ligt helemaal aan het type vloer wat je hebt en welk soort vloerverwarming je wilt. Je kunt kiezen uit watergedragen (natte) systemen en elektrische (droge) systemen. Het voordeel van vloerverwarming is dat de warmteafgifte altijd constant is en dat je een energiezuinige vorm van verwarming hebt. Je kunt ook een warmtepomp in combinatie met vloerverwarming aanleggen. Een warmtepomp en vloerverwarming gaan goed samen omdat de warmtepomp ervoor zorgt dat de airco energiezuinig koelt en verwarmt.

Watergedragen vloerverwarming

‘Natte’ systemen, ook wel watergedragen vloerverwarming genoemd zijn te verdelen in drie categorieën:

  • Traditioneel ingegoten systeem
  • Droogbouw systeem
  • Laagopbouw systeem

Deze systemen zijn voornamelijk geschikt voor nieuwbouwwoningen en grote ruimtes. Dit komt doordat de systemen meestal al tijdens de bouw worden aangelegd. Aangezien nieuwbouwwoningen tegenwoordig ook zeer goed geïsoleerd zijn, heb je vrijwel geen warmteverlies. Hierdoor kan een watergedragen vloerverwarming uitstekend als hoofdverwarming worden geïnstalleerd.

Elektrische vloerverwarming

Elektrische vloerverwarming, ook wel ‘droge systeem’ genoemd kent de volgende categorieën:

  • Elektrische vloerverwarming met kabels
  • Elektrische vloerverwarming met matten
  • Elektrische vloerverwarming met folies

Dit type vloerverwarming is ideaal voor renovatieprojecten en voor het verwarmen van kleine ruimtes. Elektrische vloerverwarming is vaak goedkoper om te leggen dan watergedragen vloerverwarming, omdat je vrijwel geen sloopwerkzaamheden hoeft uit te voeren.

Vloerverwarming of radiatoren, wat is beter?

Wat is het verschil tussen vloerverwarming en radiatoren en is een van de twee beter? Een belangrijk voordeel van vloerverwarming is dat de warmteafgifte van vloerverwarming altijd constant is. Gemiddeld genomen is vloerverwarming tien tot 20% energiezuiniger dan radiatoren.

De ideale temperatuur voor vloerverwarming ligt tussen de 30 en 40 graden (watertemperatuur) en je kunt jouw vloerverwarming continu op dezelfde temperatuur laten staan, wat het systeem energiezuinig maakt. Radiatoren kun je daarentegen heel makkelijk bijstellen waardoor je ruimte direct warmer wordt. Bij vloerverwarming duurt dit iets langer. Kijk je echter naar de meest energiezuinige oplossing, dan wint vloerverwarming het van radiatoren.

Wat zijn de kosten voor het aanleggen van vloerverwarming?

‘Wat kost vloerverwarming per m2?’ Deze vraag krijgen we regelmatig van onze klanten. Voor vloerverwarming zijn de kosten per m2 afhankelijk van of jouw vloerverwarming hoofdverwarming of bijverwarming van je woning wordt en welk type vloerverwarming je kiest. Wil je bijvoorbeeld vloerverwarming als hoofdverwarming aanleggen zonder je vloer compleet uit te breken? Dan is het infrezen van vloerverwarming in je dekvloer een goede optie.

Wil je het als bijverwarming installeren? Dan kun je de vloerverwarming opdelen in verschillende zones. Meestal worden matten, kabels en folie gebruikt waar de kabels doorheen lopen. De kosten voor de aanleggen zijn dus afhankelijk van het type verwarming en hoeveel meter je nodig hebt. Wil je een exacte prijs? Dan kun je hier een gratis vrijblijvende offerte aanvragen.

Voor een houten vloer, parketvloer of laminaat vloerverwarming aanleggen

Veel mensen willen weten wat de beste vloerverwarming is voor hun vloer. Vloerverwarming op een houten vloer aanleggen is heel goed mogelijk. Het hout is namelijk zeer geschikt voor vloerverwarming, maar het is dan wel van belang dat de juiste houtproducten gebruikt worden en de juiste ondervloer. Vloerverwarming is ook voor laminaat en parket geschikt, want de warmte wordt goed geleid door dit product.

Ga je laminaat of parket op vloerverwarming leggen, dan is er wel een ondervloer nodig voor de vloerverwarming. Let ook op dat de warmteweerstand (R) van het laminaat niet te hoog is, omdat dit de warmteafgifte beïnvloedt. Hoe lager de R-waarde des te beter de warmteafgifte.

PVC, tegels en kurkvloer met vloerverwarming

Ook voor PVC, tegels en kurkvloeren is vloerverwarming zeer geschikt. Vloerverwarming heeft overigens nagenoeg dezelfde prijs per m2 als vloerverwarming voor houten vloeren of parketvloeren. Neem contact met ons op voor een persoonlijk adviesgesprek.

Douwe Siersma

Eigenaar Siersma Installaties

Kunnen we je helpen?

Kies uit één van onze diensten

Waarom kiezen voor Siersma Installaties?

Als je kiest voor Siersma Installaties kies je voor betrouwbare service en vakmanschap

  • Altijd één vast aanspreekpunt
  • Complete ontzorging van A tot Z
  • Gediplomeerde en professionele vakmensen met ruim 15 jaar ervaring binnen de loodgieters- en installatiebranche
  • Persoonlijk en onafhankelijk advies op maat door onze comfort installateur
  • Scherpe tarieven
  • 24-uursservice en spoedservice