Dakrenovatie

 • Persoonlijke aanpak
 • 15+ jaar ervaring
 • 250 klanten gingen je voor

Een bestaand dak renoveren wordt ook wel een dakrenovatie genoemd.

Siersma Installaties is gespecialiseerd in het renoveren van daken en het uitvoeren van kleine renovaties aan daken, zoals het vervangen van kapotte dakpannen.

Offerte aanvragen

Hoe weet je of je een dak moet renoveren?

Je kunt aan een aantal factoren herkennen of jouw dak gerenoveerd moet worden.

 • Lekkage in het dak of bij de dakgoten
 • Vochtplekken aan de binnenkant van jouw dak of op het plafond
 • Een klam, vochtig huis
 • Loodwerk op het dak is kapot
 • Zichtbare beschadigingen zoals scheuren of plooien bij een plat dak.
 • Terugkerende reparaties voor het dak

Herken je een of meer van deze kenmerken? Dan is het verstandig om jouw dak te renoveren. Let op: het is belangrijk om zowel bij beschadiging als slijtage van het dak snel actie te ondernemen. Beide omstandigheden kunnen namelijk leiden tot lekkages.

Werkwijze dakrenovatie

Wil je jouw huidige dak vernieuwen, dan voeren we eerst een uitgebreide dakinspectie uit. Hierbij zoeken we net zolang totdat we de oorzaak van het probleem gevonden hebben. Daarna adviseren we over de werkzaamheden en welke werkzaamheden nodig zijn voor een geslaagde dakrenovatie. Hierna maken we een offerte voor je op. Pas na jouw akkoord startten we met de renovatie van het dak. Komen we onverhoopt nog andere problemen tegen? Dan lichten wij je hier uiteraard over in en voeren we indien gewenst direct de bijbehorende werkzaamheden uit.

Een of meer dakrenovaties uitvoeren

Meestal wordt er één dakrenovatie uitgevoerd, maar soms wordt er ook gekozen voor meerdere dakrenovaties. Bijvoorbeeld wanneer zowel het dak van een woning als van een aangrenzende schuur of garage gerenoveerd moet worden. Het is ook mogelijk dat er op een industrieterrein meerdere gebouwen zijn die een renovatie van het dak nodig hebben. In al deze gevallen kun je Siersma Installaties inschakelen.

Wij inspecteren alles rondom het dakwerk en zinkwerk. Daarnaast controleren we het houtwerk, de dakgoten en raamkozijnen op lekkages en de algehele conditie. Zit er iets bij een schoorsteen niet goed of vermoeden we dat er andere problemen spelen met het dak, dan informeren we jou hier voorafgaand aan de werkzaamheden over.

Dakkapel renovatie

Met de renovatie van een dakkapel wordt het grootste gedeelte van de dakconstructie hergebruikt. Om deze reden is een dakkapel renovatie een budgetvriendelijke oplossing om jouw dak op te knappen. Zo kan de dakbedekking vervangen worden en kan er een nieuw dak over het bestaande dak heen geplaatst worden. Dit is echter alleen mogelijk als de huidige constructie nog in goede conditie is. Na een dakrenovatie kan het dak er weer jarenlang tegenaan. Houd er wel rekening mee dat een dakkapel vervangen noodzakelijk is als de dakconditie niet goed genoeg meer is.

Hellend of plat dak vervangen

Over het algemeen geldt dat platte daken na 25 tot 40 jaar vervangen moeten worden. Voor hellende daken is dit na 60 tot 80 jaar. Het kan soms ook voorkomen dat de dakbedekking eerder aan vervanging toe is, dan is een dak renoveren een slimme keuze.

Dakrenovatie pannendak

Gemiddeld genomen gaat een pannendak 40 jaar mee. Maar het kan ook voorkomen dat er na 25 jaar al problemen met de dakconstructie optreden. Dan is het pannendak renoveren een goede optie.

Dakrenovatie en dak vervangen kosten

De kosten voor een dakrenovatie lopen uiteen. De prijs plat dak renoveren ligt doorgaans lager dan de kosten voor een hellend dak vernieuwen of gedeeltelijk renoveren, omdat er minder vervangen hoeft te worden. Wil je weten wat de kosten voor een dak vervangen zijn, neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een gratis offerte.

Douwe Siersma

Eigenaar Siersma Installaties

Kunnen we je helpen?

Kies uit één van onze diensten

Waarom kiezen voor Siersma Installaties?

Als je kiest voor Siersma Installaties kies je voor betrouwbare service en vakmanschap

 • Altijd één vast aanspreekpunt
 • Complete ontzorging van A tot Z
 • Gediplomeerde en professionele vakmensen met ruim 15 jaar ervaring binnen de loodgieters- en installatiebranche
 • Persoonlijk en onafhankelijk advies op maat door onze comfort installateur
 • Scherpe tarieven
 • 24-uursservice en spoedservice